Menu
Sizin səbətiniz

Blog

22 Nov Keniya çayı
0 242
Çinli səyyah və diplomat Admiral Zeng He, 14-cü əsrdə “Qərb Okeanları”na səyahət edir və Afrikada, xüsusilə Keniyada uzun müddət yaşayır. Keniyanın çayla tanışlığı da elə bu səyahətlə başlayır və bu hadisənin üstündən yeddi əsr keçdikdən sonra Keniya..
22 Nov Sença
0 649
Əslər əvvəl Uji Nagatani adlı yapon fermer çayın emalı və hazırlanması üçün yeni bir üsul kəşf edərək çay dünyasında inqilab etdi. O çay yarpaqlarını qızartmışdı və bu içkiyə qəhvəyi rəng vermişdi. “Sença”nın möcüzəvi görünüşü, ətri və dadı belə orta..
22 Nov Darjeeling
0 987
“Darjeeling” çayının hekayəsi təxminən 150 il əvvəl başlayıb. Mülki cərrah olan Dr.Campbel özü üçün təcrübə aparmaq qərarına gəlir və dəniz səviyyəsindən üç kilometr yüksəklikdə çay toxumu əkir. Təcrübəsi uğurlu alınır və 1847-də hökümət bu ərazidə ç..
22 Nov Mate
0 296
Mate çayının tarixi coğrafi kəşflərdən çox əvvəllərə söykənir. Belə ki, Cənubi Amerikada bu çay əsrlərlə günlük həyatın və dini ritualların əvəzedilməzi olub. Onlar çayı ruhlarını təmizləmək üçün istifadə edirmişlər. İspanlar Cənubi Amerikaya ilk add..
22 Nov Oolong
0 218
Rəvayətə əsasən Vu Lianq adlı bir fermer çay yığarkən maral tərəfindən diqqəti yayındırılır və təsadüfən bu çayı kəşf edir. O sonradan bu təsadüfün necə alındığını yadına sala bilir. Çayın adı Vu Lianq-dan formalaşaraq “Oolong” olur və eyni zamanda t..
22 Nov Puer
0 391
İmperatorların çayı adlandırılan Puer çayı Əfsanəvi Çin İmperatoruru Şennonq tərəfindən e.ə 2737-ci ildə kəşf edilib. Əfsanəyə görə İmperator çay bitkisinin altında dincəlirmiş və bu zaman suyuna çay yarpağı düşür. İmperator yaranan qarışıma aşiq olu..
22 Nov Seylon
0 328
Seylon çayının adı tarixini də özündə gizlədir. O zamanlar Şri-Lanka Seylon adlandırılırdı. 1824-cü ildə ingilislər Çindən Seylona çay bitkisi gətiriblər. Çaylar Kral Nəbatat Bağında əkilib və beləliklə əvvəlki Seylonun, indiki Şri-Lankanın ilk çay p..
22 Nov English breakfast
0 230
1892-ci ildə Drysdale adlı çay ustası çay içənlərin daha güclü ətrə və təsirə sahib çaya ehtiyacı olduğunu görərək ingilislərin adəti olduğu üzrə günortadan sonra üçün deyil, səhər saatlarında içməyə ideal qarışım ortaya çıxarıb. Assam, Kenya və Seyl..
22 Nov Yaşıl çay
0 689
1.       Yaşıl çayın dəmləmə qaydasıÇay dəmləmək nə qədər bəsit görünsə də, hətta demək olar ki o xüsusi bir sənətdir. İlk növbədə istənilən dad və aromanı almaq üçün əsas olaraq suyun temperaturunu düzgün uyğunlaşdırmaq lazımdır. Mükəmməl bir fincan..
19 Mar Balı necə ayırd etmək olar?
0 524
Saxta bal adi şəkər tozundan bişirilmiş qatı şərbətdir. Təbii ki burada bitki nektarından istifadə edilmir və bu da orqanizm üçün olduqca zərərlidir. Daimi istifadəsi zamanı insanda şəkər xəstəliyinə yol aça bilir. Bu səbəbdən də biz saxta balı, saf ..
19 Mar Maça çayının dəmlənmə qaydası
0 412
Maça incə toz halına salınmış quru çay yarpaqlarından hazırlanan Yapon yaşıl çay tozudur. Biraz acı, bitki mənşəli dadı və yarpaqlarda yüksək xlorofil səviyyəsinin nəticəsi olan canlı yaşıl rəngə malikdir. Tərkibindəki antioksidantlar qan təyziqini a..
Göstərilir: 1 . 11 -ə 11 -dən (1 səhifə)